img-broekveldt-historie-01

26 AUTOKRAAN OUD

18 1302 e bremer  

20 PAND DE GROEVE

Historie

Ernst Broekveldt begon zijn bedrijf in het jaar 1972, tot die tijd was hij Atlas servicemonteur. In z'n eentje verkocht hij de ATLAS machines en repareerde hij het materieel in een klein schuurtje maar vaak ook nog buiten omdat het schuurtje wat "krap" was.

Al gauw kwamen er 2 monteurs bij en werd er een grotere loods gebouwd. Ernst Broekveldt was als een duizendpoot en verzorgde de verkoop, de onderdelenvoorziening en het onderhoud van de machines.

Ontwikkelingen

Met enthousiasme, doorzettingsvermogen en een enorme wilskracht werden er steeds meer ATLAS machines verkocht, het bedrijfspand werd steeds groter en er kwamen meer monteurs. In het jaar 2002 is het bedrijf overgenomen door de beide zoons van Ernst Broekveldt en is hijzelf na 30 jaar bouwen aan Ernst Broekveldt bv met een welverdiend pensioen gegaan.

TERNO

Sinds 16 april 2007 is de naam van Ernst Broekveldt Hydrauliek bv veranderd in TERNO bv., een van de grootste leveranciers van grondverzet- en bouwmachines in Noord Nederland. Een degelijk 35 jaar bestaand bedrijf met een nieuwe vooruitstrevende uitstraling om de merken ATLAS en SCHAEFF in Noord Nederland nog succesvoller neer te kunnen zetten.